327804032

Uitleg over

Bindweefselmassage

Wat is het doel?

Het doel van deze massage is om met behulp van een speciale massagetechniek de huid en het onderhuidse bindweefsel zo te beïnvloeden dat hiermee functiestoornissen van inwendige organen worden gereduceerd of opgeheven. Kenmerkend voor deze massage is dat het wordt uitgevoerd op plaatsen in de huid en het onderhuidse bindweefsel die via het ruggenmerg een relatie hebben met de in functie gestoorde organen. Toxines worden nogal eens opgeslagen in het bindweefsel. Het opslaan in het bindweefsel voorkomt dat deze toxines onmiddellijk terecht komen in de organen. Onze organen worden op deze manier gespaard.  Door de behandeling wordt de stofwisseling gestimuleerd en het ontslakken bevorderd. Veel drinken na een behandeling is daarom heel belangrijk. 

Voor wie?

Bindweefselmassage kan toegepast worden bij verschillende klachten zoals:

 • Hoofdpijn
 • Spijsverteringsklachten
 • Slaapstoornissen
 • Behandeling van littekens

 Vorm van massage om alle stoorvelden, met name het overheersende stoorveld, te ontstoren.


 

Meridiaanmassage

Wat zijn meridianen?

Meridianen zijn energiebanen die de energie naar de bijbehorende organen transporteren. Er zijn 12 meridianen (bijvoorbeeld: longmeridiaan, dikke darm meridiaan etc.)

Wat is het doel?

Een meridiaanmassage wordt met name gegeven als er een wisselende pijnbeleving in het lichaam is of als er energetische ondersteuning nodig is van een bijbehorend orgaan, maar ook bij littekens op de energiebanen. Littekens kunnen soms oorzaak zijn van het ontstaan van diverse klachten. Oude littekens kunnen na een ziekte of trauma plotseling tot stoorveld worden.
Het mooie van deze massage is dat meridiaanstromen elkaar zodanig beïnvloeden dat er een links-rechtsbalans kan ontstaan door aan één zijde van het lichaam te werken. Wanneer links de energiestroom wordt versterkt, kan rechts de spanning verminderen.

Voor wie?

Meridiaanmassage kan helpen bij: 

 • Vermoeidheidsklachten veroorzaakt door toxines
 • Hoofdpijnklachten die orgaangerelateerd zijn
 • Verstoringen door littekens
 • Wisselende pijnbeleving in het lichaam
 • Het activeren van de energiestroom in het meridiaan verloop

Vorm van massage om de energiestroom in het lichaam in evenwicht te brengen en te stimuleren.

 

 

Haptische massage

Wat is het?
   
                                                   
Haptonomie heeft alles te maken met het gevoelsleven van de mens. Als er om wat voor reden dan ook (emotionele) blokkades ontstaan in de energiestroom is dat in het lijf te voelen. Bij de behandeling, die uit meerdere sessies bestaat, is het de bedoeling om blokkades op te heffen en de energie weer te laten stromen.

 

Hoe werkt het in de praktijk?

Een jonge vrouw had te horen gekregen dat ze borstkanker had. Na een volledige borstamputatie, volgden chemokuren en bestralingen. Maanden later… en ze durfde niet meer in de spiegel te kijken. Het idee te moeten kijken naar een litteken deprimeerde haar. Trouwens wie wilde haar nog aanraken… ze zag er niet uit….

Op deze manier sprak ze in haar eerste sessie haar schaamte uit. Een sessie later wilde ze op de behandelbank liggen, en kon ze toelaten dat haar hoofd werd aangeraakt. Het lukte haar enigszins te ontspannen. De afspraak daarna had ze voldoende zelfvertrouwen herwonnen en liet ze haar rug masseren en halverwege de sessie draaide ze zich om en toonde haar lichaam. Ze kon toelaten dat er een hand werd gelegd op haar geschonden lichaam. Zacht, maar stevig en geruststellend lag de hand op het litteken waar haar borst geweest was. Geconcentreerd en aandachtig voelde ze hoe de kalmerende hand op haar lichaam rustte, en het gevolg was dat er iets in haar “los” kwam. Bijna onmerkbaar, maar wel krachtig, welde een diepe snik op uit haar binnenste. Het leek wel of die nog steeds aanwezige hand de dijk doorbrak, waar achter ze haar opgekropte en nooit vergoten tranen had verstopt.
Ze voelde opnieuw, na al die lange maanden van eenzaamheid, de angst die ze had moeten bedwingen, vermengd met verbazing dat haar lichaam het zo lang had volgehouden. Het verdriet verdween even mysterieus als het gekomen was. Na maanden had ze weer een kleurtje op de wangen.

 

Schröpfen

Wat is het?
Schröpfen is een vorm van massage waarbij een glazen bol op de huid wordt geplaatst. Er wordt olie op de rug gestreken. Door het vacuüm, dat de huid en het daaronder liggende weefsel aanzuigt, ontstaat een intense massage die soms pijnlijk aanvoelt.

Voor wie?

Deze techniek wordt veel gebruikt bij verkrampingen en spierklachten. Schröpfen nodigt uit het eigen afweersysteem te mobiliseren, reflexen te prikkelen en een overbelast zenuwstelsel tot rust te brengen.
 

 

 

 

Voetmassage

Wat is het doel?

In de voetzoolreflexmassage kan het hele lichaam via de voet worden behandeld.
De voet wordt beschouwd als een kaart van het hele lichaam; zo kan het bewerken van bijvoorbeeld de blaaszone klachten aan de urinewegen oplossen. Voeten maken elke dag duizenden bewegingen om ons te kunnen laten staan en lopen. Een deel van de behandeling zal dan ook bestaan om de circulatie te verbeteren, de lymfe te stimuleren en ontspanning te bewerkstelligen.

Voor wie?

Een behandeling kan bij verschillende lichamelijke en mentale aandoeningen uitkomst bieden. Voor mensen met een zittend leven kan het een ideale oplossing zijn. De behandeling stimuleert de bloedsomloop, vooral in de onderbenen.
Met voetmassage kan het gaan om klachten zoals: 

 • Spijsverteringsklachten
 • Slaapstoornissen
 • Behandeling van littekens
 • Vermoeidheid en stress
 • Rugklachten
 • Spanningsklachten en depressieve klachten

 

Aromatherapie

Wat is het doel?

Aromatherapie is massage met etherische oliën. Deze oliën worden meestal uit geurige planten gewonnen. Een belangrijk verschil met andere massagetechnieken is dat bij een behandeling met aromatherapie zowel de reukzin als de tastzin een rol spelen. Terwijl de handen het lichaam masseren en alle organen nieuwe energie ontvangen, werken de etherische oliën stimulerend en kalmerend op lichaam en geest. Geuren bereiken de hersenen langs een rechtstreekse weg. Dit is de reden dat geuren, die vanzelf en zonder inspanning tot ons doordringen, zulke krachtige emoties en herinneringen kunnen oproepen.

Voor wie?

Aromatherapie wordt vooral ingezet bij klachten die samenhangen met spanningen, angst en slapeloosheid en is bij uitstek geschikt voor een ontspanningsmassage. Sommige kleinschalige klinische studies naar de effecten van aromatherapie laten een positief effect zien, zoals vermindering van angst en toename van de slaapkwaliteit van bijvoorbeeld kankerpatiënten. Ook bij overgangsklachten kan aromatherapie heilzaam werken op stemmingswisselingen. Geïrriteerde zenuwen komen tot rust, wat spanning en depressie doet verminderen. Door het gebruik van etherische oliën vindt er opbouw van gezond weefsel plaats.

Zowel de psychologische als de fysiologische gevolgen zijn verbazingwekkend bij deze massage.

 

  Hydromed massage

  Wat is het doel?

  Een speciale vorm van massage op een warm water kussen. Deze massage is ideaal voor mensen die niet op hun buik kunnen liggen. Door het warme water ontspannen de spieren sneller en wordt er een algehele ontspanning van lichaam en geest bereikt. Hydromed massage kan heel goed in combinatie met aromatherapie. Bij deze massage wordt veel olie gebruikt die alleen op natuurlijke basis is, zoals bijvoorbeeld amandel olie. Door de snelle opwarming van de spieren en het bindweefsel is het een goede manier van ontslakken.

Voor wie?

 • Ideaal voor baby massage
 • Voor zwangeren
 • Voor mensen met nek- en schouderklachten
 • Voor een verwen moment
 • Voor algehele ontspanning van lichaam en geest
 • Om even heerlijk weg te dromen op een waterbedje

 
 

Manuele lymfedrainage (MLD)

Wat is het doel?

Met MLD wordt door middel van speciale technieken het hele lymfestelsel aangezet om een verbetering van de lymfeafvoer te bewerkstellligen. Bij een betere stroming zullen toxines sneller worden afgevoerd, waardoor de celstofwisseling verbetert, mits er na een behandeling veel wordt gedronken. Het doel van deze massage is om te voorkomen dat afvalstoffen zich in de lymfe ophopen. Een natuurlijk evenwicht is voor het lichaam heel belangrijk om gezond te blijven. MLD is een belangrijk deel van dit evenwicht. 

Voor wie?

Lymfedrainage kan toegepast worden bij verschillende klachten zoals:

 • Traumatisch oedeem                                 
 • Sinusitis
 • Chronische verkoudheid
 • Hoofdpijn/migraine
 • Haaruitval
 • Whiplash
 • Artritis en Artrose
 • Obstipatie 
 • Slapeloosheid
 • Stress
 • Burn-out
 • Huidaandoeningen
 • Postoperatief (het genezingsproces wordt aanzienlijk verkort)

 Lymfe drainage is een subtiele vorm van aanraken, en zeer aangenaam. Door de rechtstreekse invloed op het parasympatische zenuwstelsel zorgt het voor een diepe ontspanning.