93069589

planten

Een gemmo-therapeutisch middel heeft alle eigenschappen die nodig zijn voor organotrope (dat wil zeggen orgaanstimulerende) werking.  Deze werking vindt plaats op cellulair niveau door:

  • drainering (ontgiften)
  • regeneratie
  • versterking van het immuunsysteem
  • stimulatie

Momenteel zijn er miljoenen chemische producten in omloop. Dagelijks komen we met duizenden van deze chemicaliën in contact. Ze dringen ons weefsel binnen door voeding, huid en ademhaling. Het gevolg is, dat in ons vetweefsel permanent zo’n 20 tot 40 toxische stoffen huizen. Een deel kunnen we op een natuurlijke manier afbreken en afvoeren. Het overige deel kan met behulp van gemmotherapie afgevoerd worden.

Ook toxines, gevormd door de stofwisseling, kunnen de mens uit evenwicht brengen. Het kan jaren duren voordat intoxicaties merkbaar worden. Toxines verzwakken het immuunsysteem en kunnen veranderingen veroorzaken in het DNA en de genen, met degeneratieve aandoeningen als mogelijk gevolg.

 

Het begrip cellulaire toxiciteit kan niet genoeg onder de aandacht worden gebracht.
Kies voor een optimale gezondheid. Ga regelmatig voor een health check en kies voor preventie. Klik hier voor een afspraak.

 

Homeopathie

Drie cruciale niveaus

De geneeskunde van de homeopathie streeft naar een totale behandeling van de cliënt als mens. Dat wil zeggen dat ze uitgaat van drie cruciale niveaus:

  1. het fysieke (lichamelijke) niveau
  2. het emotionele (gevoels-) niveau
  3. het mentale (geestelijke) niveau

Deze drie niveaus lichaam, ziel en geest vormen één geheel, (holistische visie) en zijn uniek voor ieder mens.

 

Een van de belangrijkste voordelen is: de subtiel gedoseerde hoeveelheden in de middelen.

 

Het kan (in tegenstelling tot reguliere middelen) geen schadelijke nevenwerkingen veroorzaken. Hoeveel mensen lijden niet aan de ongewenste bijwerkingen van geneesmiddelen? Bij de homeopathische middelen komt dit niet voor. In mijn praktijk zet ik o.a. de middelen van Pekana in. Dat zijn middelen die op spagyrische wijze bereid zijn. Het woord spagyriek komt van het Griekse spao en betekent: uit elkaar halen of scheiden, ageiro betekent: samenvoegen. Door speciale bereiding kan de volledige plant benut worden.  Spagyrische oertincturen bevatten vervluchtende plantaardige ingrediënten en oplosbare zouten. Door deze bijzondere bewerking is een homeopathische verdunning niet altijd noodzakelijk. Spagyriek en homeopathie doen beide een beroep op het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Ze onderdrukken niet het verdedigingsmechanisme van het lichaam (bijvoorbeeld koorts), maar bevorderen het herstel van het natuurlijke evenwicht en werken aan de grondoorzaak van een klacht.

 

Kruiden

 

Daar is kruid voor "gewassen"...
De Russische wetenschapper Nicolai Lazarev beschreef rond 1950 voor het eerst adaptogenen. Het zijn kruiden of andere natuurlijke supplementen, die invloed uitoefenen op de HPA-as (hypothalamus-hypofyse-bijnieras) en het neuro-hormonale systeem, waardoor het vermogen om met stress om te gaan verbetert.
In tegenstelling tot middelen die het centrale zenuwstelsel stimuleren, zoals amfetamines, cocaïne, nicotine en cafeïne, geven adaptogenen energie zonder dat het tot uitputting leidt.

Chronische stress speelt een rol bij het ontstaan en voortduren van allerlei (chronische) ziekten
Adaptogenen passen uitstekend in een holistische benadering, waarbij ziekte in een breder perspectief wordt geplaatst en wordt beschouwd als het resultaat van een verstoorde balans. Adaptogenen werken breed, aspecifiek, geleidelijk en grondig. Ze worden meestal niet als eerste ingezet om specifieke aandoeningen te behandelen, maar om patiënten die ziek zijn in een betere conditie te brengen. Adaptogenen helpen bijvoorbeeld bij mensen die voortdurend vatbaar zijn voor grieperigheid, maar geven ook ondersteuning bij auto-immuunziekten. Bij vermoeidheid door systemische ziekten (chronisch vermoeidheidssyndroom, ziekte van Parkinson, multiple sclerose, amyotrofische lateraal-sclerose, depressie, kanker) kunnen adaptogenen de kwaliteit van leven verbeteren.