Middelen

Zijn de reguliere middelen die u momenteel slikt nog geschikt ? Al eens een alternatief overwogen, met minder bijwerkingen?

Afbeelding1

Bachbloesems

Het gebruik van Bach remedies kan een harmoniserende invloed uitoefenen op de psyche en het lichaam.
Dr. Bach was een Engelse arts die duidelijk het verband zag tussen emoties en psyche enerzijds en onze lichamelijke gezondheid anderzijds.
Hij ontdekte dat mensen volgens bepaalde karakterstructuren ingedeeld kunnen worden.

supplementen

Orthomoleculaire middelen

Orthomoleculaire middelen, 
zoals vitamines en mineralen, 
zijn onmisbare bouwstoffen
voor het lichaam. 
De orthomoleculaire geneeskunde onderscheidt zich van andere takken van de medische wetenschap omdat zoveel mogelijk wordt gewerkt met veilige, lichaamseigen stoffen.

Celzouten

Biochemie

Schüssler-celzouten

zijn lichaamseigen mineralen en belangrijke basisstoffen voor alle lichaamsfuncties.

Voor gezonde lichaamsfuncties is het belangrijk dat de juiste mineralen in de voor het lichaam optimale hoeveelheden aanwezig zijn.

Dat wil zeggen:

niet te veel en niet te weinig.

iStock_000045665358_Full

Bach bloesem vervolg

Dr. Bach was er van overtuigd dat de gemoedstoestand van een persoon invloed uit kan oefenen op de ontwikkeling van een ziekte. Om het evenwicht tussen de psyche en het lichaam te herstellen ontwikkelde hij 38 remedies. Welke remedie het beste kan worden ingezet is per individu verschillend. Om dit te bepalen maak ik gebruik van een gesprek, een observatie en een E.A.V. meting. 

Iemand kan bijvoorbeeld als hinderende emotie ervaren: onverdraagzaam kritisch en scherp veroordelend. Of zoals Jezus het verwoordde: Wat zie je de splinter in het oog van de ander, maar de balk in eigen oog zie je niet? Hierbij kan het inzetten van Bachbloesems raadzaam zijn om deze geestelijke onevenwichtigheid te herstellen.
Op zoek naar de juiste bachbloesem voor u? 

Contactformulier

... vervolg orthomoleculaire middelen

Het woord orthos komt uit het Grieks en betekent: juist of optimaal. Ons lichaam heeft de juiste concentraties biologische bouwstoffen nodig: vitamines, mineralen, enzymen, spoorelementen en aminozuren. Dit zijn substanties die van nature in het lichaam thuishoren om ziekteprocessen tegen te gaan en genezingsprocessen te bevorderen. Symptomen van ziekten zijn meestal wel duidelijk. Mijn missie is naar oorzaken te zoeken. Wat heeft het unieke lichaam nodig om de weerstand tegen ziekte te verhogen? 
Op zoek naar de juiste orthomoleculaire middelen?

Contactformulier
Mannetje
VSM schussler

Biochemie / celzouten vervolg

Dr. Schüssler boekte veel succes met het toedienen van kleine hoeveelheden lichaamseigen minerale zouten. Hij stelde dat lichaamscellen, die een ziekmakende prikkel ontvangen, niet meer in staat zijn om mineralen op te nemen uit de voeding, omdat de mineralen dan niet meer door het celmembraam kunnen dringen. Celzouten kunnen wel door de barrière van de celwand heendringen.

Celzouten: meer energie en zelfgenezend vermogen

Het toedienen van de juiste celzouten (soms in combinatie met andere middelen) kan op termijn een verbetering van de klachten geven. 

Contactformulier

Probiotica ja, maar wel na deskundig advies

Het "tweede brein"

Onderzoek toont aan dat er een relatie is tussen de hersenen en de darmen. Dat is de reden dat de darmen ook wel ons tweede brein worden genoemd. Onze darmen produceren ruim 90% van de serotonine. Er bestaat een directe link tussen stress en onze darmfunctie. Een groot percentage mensen met PDS (35%) heeft last van depressie en angst.

Een optimale darmfunctie geeft slechte bacteriën minder kans, zorgt voor weerstandsverhoging, en kan klachten als: diarree, verstopping, opgeblazen gevoel, rommelingen en allergie helpen verminderen.

Ik kies voor optimale darm gezondheid..lees meer